Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић: Приштина институционално покушава да отме имовину Срба и СПЦ

Јевтић: Приштина институционално покушава да отме имовину Срба и СПЦ

Србима на КиМ се одузимају сва права, од основних, до оних која су загарнтована законима и тзв. Уставом Косова, и међународна заједница треба да реагује, јер је ситуација алармантна, изјавио је за Косово онлајн потпредседник Српске листе Далибор Јевтић.

“Ми о томе говоримо на свим састанцима које имамо са представницима међународне заједнице, јер свако отимање имовине Српске православне цркве, свако отимање имовине било ког Србина на овим просторима је ништа до етничког чишћења и то се сада ради на један институционалан начин што свакако није добро”, казао је Јевтић.

Он очекује другачији приступ међународне заједнице када су у питању напади на имовину Српске православне цркве и на Србе који се свакодневно дешавају, јер у супротном према његовом мишљену без реакције и осуде то представља саучествовање међународне заједнице у томе.

“Ђаковица је дефинитивно, иницијативом да се једина српкиња која се тамо вратила 9. јуна протера, потврдила да је то забрањени град за Србе. У срцу Европе у 21. веку таква једна порука и иницијатива, која не наилази на било какву реакцију међународне заједнице, је забрињавајућа. Осим речи осуде ми ћемо се заиста борити да на било који начин спречимо тако нешто, али са друге стране уколико они успеју у тој намери онда немамо о чему више да причамо, то ће то бити пораз читавог друштва оног европског и демократског пре свега”, казао је Јевтић.

Извор: Косово онлине

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …