Главна / Друштво / Председник Вучић предао спортистима заставу која ће се вијорити у Токију     

Председник Вучић предао спортистима заставу која ће се вијорити у Токију     

Председник Србије Александар Вучић примио је данас на свечаном пријему спортисте и чланове олимпијског тима Србије.

– Срећан сам што имам прилике да вас видим после много напора и припрема, и желим да вам кажем велико хвала. Упркос олимпијском правилу “важно је учествовати”, ми се надамо победама и медаљама – рекао је Вучић.

Председник је потом такмичаркама у џудоу, које ће се такмичити и против џудисткиња лажне државе, да не брину ни о чему и да се баве спортом.

– Ми вас не терамо да се бавите политиком, ни да напуштате постоља. Много сте труда, рада и енергије уложили, и ми вам желимо да побеђујете – казао је председник Вучић.

Председник је подсетио да смо у Пекингу освојили три медаље, у Лондону четири, из Риа осам медаља, и надам се да ће их овај пут бити и више.

– Ви сте понос Србије због вашег труда и рада, ми ћемо само бити обични навијачи и свим срцем смо уз вас. За све можете да се обратите нашој амбасади у Токију, то су сјајни људи. Желим вам многе победе и успеха, верујем у снагу Србије и надам се да ћемо овај пут показати како се боримо за нашу земљу и како Србија има најбоље спортисте на свету – рекао је Вучић, а затим закључио:

– Желим вам да дуго останете у Јапану, до последњих борби, и да остварите успехе. Живела Србија и хвала вам још једанпут.

Вучић је потом уз громогласан аплауз предао заставу ватерполисти Филипу Филиповић.

Председник Олимпијског комитета Божидар Маљковић је затим предао амајлије Маји Огњеновић и Александру Кукољу.

– Наша обавеза је да побеђујемо. То је поготово важно за једну малу земљу као што је Србија, и на то нас терају сјајни резултати наше историје. Када би вас набрајао сада све који сте донели медаље сигурно бих некога заборавио. Идемо да се боримо, а моје тренерско правило је: Дај највише што можеш тога дана, па иди спавај. То правило јако добро практикује и највећи наш спортиста Новак Ђоковић – рекао је Маљковић.

Он је потом пожелео олимпијцима добро здравље, и рекао је да је сигуран како ће се они побринути за остало.

– Спорт је изнад свега вештина. Нека живи Србија – закључио је Маљковић.

Олимпијске игре у Токију одржаће се од 23. јула до 8. августа, а одлуком јапанских институција, из пандемијских разлога – публике на борилиштима уопште неће бити.

Извор: Новости онлине

Check Also

Почело летње рачунање времена

Летње рачунање времена почело је ноћас померањем часовника за један сат унапред, са два на …