Главна / Друштво / Председник општине Грачаница на састанку са командантом КФОР-а затражио заштиту за српско становништво

Председник општине Грачаница на састанку са командантом КФОР-а затражио заштиту за српско становништво

Након низа инцидената и провокација на територији општине Грацаница представници КФОР-а данас су посетили ову општину и разговарали са председником Срђаном Поповићем о тренутној безбедносној ситуацији.

На стастанку представника КФОР-а на челу са генерал-мајором Франком Федеричијем и председника општине Грачаница говорило се о нарушеној безбедносној ситуацији на територији ове општине.
„КФОР мора да појача своје присуство на територији општине Грачаница, морају да се појачају патроле. Они разумеју ситуацију и знају да постоји тензија у нашој општини. Нама је најважније да су разумели наше проблеме и нашу забринутост и да су до сада увек благовремено реаговали те да смо увек заједнички решавали све проблеме. Многи наши суграђани су ове инциденте схватили као претњу и ово није ни мало наивно и зато покушавамо да делујемо превентивно како би се ово зауставило што пре“, рекао је Поповић.

Састанку Поповића и Федеричија присуствовао је и Колонел Бреј Хопкинс регионални командант КФОР-а као и представници КФОР-а за везу.

Подсетимо, у последњих месец дана само на територији опстине Грацаница догодила су се 4 инцидента, а и овог пута изостале су реакције многих релевантих институција и појединаца.

Check Also

Максимовић: У току припреме за седму манифестацију „Најјаче васкршње јаје“

На Васкршњи понедељак  17. априла биће одржана традиционална, седма по реду манифестација „Најјаче васкршње јаје“,  …