Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић о Ердогановој изјави: Супротставићемо се, ово није припадало Турској већ Србији

Вучић о Ердогановој изјави: Супротставићемо се, ово није припадало Турској већ Србији

 

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће Србија да се супротстави ако дође до новог лобирања за признање самопроглашене независности Косова.
Вучић је током посете манастиру Манасија на питање о најави председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана да ће појачати лобирање за независност Косова, рекао за ТВ Пинк да је то реално, јер је Турска велесила, а Ердоган велики лидер.

“Покушаћу да разговарам са њим. До 1. септембра, према Вашингтонском споразуму обе стране имају обавезу да нема лобирања за признање ни отпризнавање. Ако од 1. септембра, или можда пре тога, крену у акцију признавања ми ћемо се томе супротставити”, нагласио је Вучић.

Вучић је истакао да је Турска велика сила, да је он у поређењу са Ердоганом мали и занемарљив, али је подвукао да Србија није толико мала да не би покушала да се супростави.

“Ово није турско, и није припадало Турској већ Србији, нама остаје да се боримо за своју земљу и народ. Ми резервну отаџбину немамо, па ћемо да видимо. Ердоган је врло моћан, ми нисмо, и ја се надам да ће да ублажи свој став, ако га не ублажи, ми ћемо се борити за своју земљу. А богами видећете да нисмо толико мали колико ја некад говорим”, рекао је Вучић.

Извор: Косово онлине

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …