Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Србија има границе признате у УН, једино нас то интересује

Вучић: Србија има границе признате у УН, једино нас то интересује

 

Председник Србије Александар Вучић поручио је да Србија има своје међународно признате границе у Уједињеним нацијама, које укључују и КиМ и да је то једина српска политика, као и да Србију не интересује ништа што припада некој другој земљи.

“Једино нас интересује да чувамо своје и да радимо и боримо се за свој народ”, рекао је Вучић за тв Пинк, одговарајући на питање како коментарише то што му је Бакир Изетбеговић, председник СДА у БиХ, поручио да не дозволи убудуће изјаве српских званичника попут оне када је Александар Вулин причао о обједињавању српског света, а што Изетбеговић назива “великом Србијом”.

“Нисам неко ко жели да запуши уста било коме, то може да ради Бакир или неко други, Вулин је мој пријатељ и са њим се не слажем у неким стварима. То је био његов страначки скуп. Ја сам одржао миран и одговоран говор, а Вулин је имао свој говор, који се претпостављам, више допао већем делу Србије”, рекао је Вучић.

Нагласио је да Србија има своје границе које су међународно признате у УН и да су то једине границе које нас интересују, рацучањући и КиМ као део Србије у складу са Резолуцијом 1244.

“То нећу да понављам нити да се извињавам никоме више и никада више. Они то раде намерно, да би говорили како ми производимо нестабилност, иако су они ти који производе нестабилност. Јер, супротно Дејтону, свакога дана говоре о укидању Републике Српске и да не причам о правима нашег народа у другим земљама региона”, навео је Вучић.

Вулин је говорио оно што он мисли на свом странчком скупу, казао је Вучић и додао да треба Вулина питати о томе.

“Србија има међународно признате границе у УН, то је наша политика”, поручио је Вучић.

Извор: Танјуг, Косово онлине

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …