Главна / Вести / Косово и Метохија / Полазници духовне школе обишли Свете Архангеле и цркве и манастире у Призрену

Полазници духовне школе обишли Свете Архангеле и цркве и манастире у Призрену

Млади студенти полазници призренске духовне школе бораве  на Косову и Метохији, између осталог, и како би се приближили духовности. Зато им је као прва два и треће дан почео молитвама и богослужењем овог пута у манастиру Светих Архангела. Након упознавања са задужбином цара Душана силног  обишли су и друге цркве и манастире у Призрену, централном одредишту школе.

„Први пут смо овде и утисци су невероватни. Требало би овако нешто да се доживљава бар једном годишње, ако не чешће“, казао је студент Видоје Касалица.

„Ово треба да доживи свако, а посебно млади људи. Требало би много чешће да се организују овакве школе“, казала је Тијана Петровић и додала да је сигурна да ће се враћати.

Већа група студената универзитета из Србије, Републике Српске и Црне Горе на Косово и Метохији борави без полицијског обезбеђења, али према речима организатора посете планираним местима протичу у миру и без проблема.

„Ово је трећи пут да смо физички присутни у већем броју и до сада није било проблема. Ми се трудимо да својим примером не провоцирамо никога, јер се зна због чега смо дошли. Сваки дан смо у молитви и мислим да имамо духовну заштиту“, казао је Немања Протић, вероучитељ и организатор школе.

Млади студенти, током седмодневног боравка поред приближавања духовности, упознају се и са историјским знаменитостима на КиМ.

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …