Главна / Вести / Србија / Вучевић: Нема бољег кандидата за председника од Вучића

Вучевић: Нема бољег кандидата за председника од Вучића

Потпредседник СНС Mилош Вучевић изjавио jе данас да за њега нема бољег кандидата за председника Србиjе од актуелног председника Републике Aлександра Вучића, додаjући да очекуjе да он прихвати кандидатуру, jер како каже, има моралну обавезу да настави даље да ради на развоjу Србиjе и да не дозволи да се све до сада учињено доведе у питање.

Вучевић jе и изjави за Танјуг подсетио да се између 21. и 24. октобра очекуjе конгрес СНС, уколико то епидемиолошка ситуациjа дозволи, да ће свакако бити промена у странци, али да за њега нема дилеме ко би требало да буде кандидат на председничким изборима.

Вучевић jе рекао да га не чуди мини турнеjа шефа ЛСВ Ненада Чанка по региону и поруке коjе шаље током сусрета са званичницима тих земаља, jер како каже, он очигледно, пред изборе жели да се позиционира као полититичае коjи мисли да Србиjа треба да се одрекне KИM.

Вучевић jе казао да се ради о политици Чанка коjу доследно води од 1990-тих година.

Политичка ситуациjа у Србиjи jе стабилна, али ниjе спорно да смо суочени са готово свакодневним покушаjима да се она дестабилизуjе, споља и изнутра, сматра потпредседник СНС и додаjе да постоjи снажно “везивно ткиво” између свих тих покушаjа дестабилизациjе.

Вучевић додаjе да би ситуациjа могла додатно да се компликуjе како се приближаваjу избори, jер ће расти унутрашње тензиjе, али и у односу на даље разговоре Београда и Приштине, питање KиM, па очекуjе да ће бити разних притисака на председника и државу Србиjу.

Градоначелник Новог Сада осудио jе наметање одлуку високог представника у БиХ Валентина Инцка да допуни Kривични закон Босне и Херцеговине, коjим се забрањуjе и кажњава негирање геноцида.

“Диктарурура jе када намећете нешто свима. Aко се неко око нечега не сагласи одмах сте злочинац или саучесник у злочину. Дозволите да постоjе теме коjе су правно и историjски осетљиве, око коjих постоjи различита аргументациjа”, рекао jе Вучевић за Танјуг.

Check Also

Петковић сутра са Мирославом Лајчаком

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић састаће се сутра, са специјалним представником Европске …