Главна / Вести / Косово и Метохија / Велики инфраструктурни пројекти за нови изглед Косовске Митровице

Велики инфраструктурни пројекти за нови изглед Косовске Митровице

Захваљујући помоћи државе Србије и Канцеларије за КиМ, општина Косовска Митровица  успешно реализује започете инфраструктурне пројекте. Већ у току следећег месеца треба да буде завршена фонтана на новом кружном току и да се пусти у рад нови мост који спаја Косовску Митровицу са магистралним путем Приштина – Рашка.

Косовска Митровица током лета велико градилиште. Асфалтирају се улице, завршава се фонтана као и мост код Дудиног  крша, прави се нови кружни ток, све у циљу стварања што бољих услова за живот грађана.

“Много је пројеката који су у финалним фазама као што је фонтана која ће за пар дана бити завршена, али свакако једна од битних и важних ствари, нарочито за возаче, јесте асфалтирање Рударске чете и повезивање Лоле Рибара од Техничке школе до будућег моста, који је у завршној фази. Верујемо да ћемо у августу имати доста пројеката за отварање, а то ће нам додатно омогућити да напредујемо и кренемо са новим. Што се тиче стамбених зграда, наставља се градња, а када је реч о резервоару који је кључан за нормалну снабдевеност у самом граду финална фаза на том пројекту је управо окончана”, каже за ТВ Мост Александар Спирић, председник привременог органа Општине Косовска Митровица.

Све инфраструктурне пројекте локална самоуправа не би могла да  реализује без помоћи државе Србије и Канцеларије за КиМ.

“Канцеларија за КиМ максимално даје напоре да се побољша живот свих људи, не само у Косовској Митровици него на читавој територији КиМ. Дакле, нема паузе, користимо ово лепо време да све започете радове завршавамо у предвиђеном и датом року. Још један кружни ток биће за пар дана започет на самом улазу у град, у непосредној близини Топлане, који ће повезивати будући стадион, главни мост, аутобуску станицу, али свакако и улицу Филиопа Вишњића”, рекао је Спирић.

У току су у и припремни радови за почетак изградње зграде Универзитета, тако да Косовска Митровица из дана у дан добија нови изглед којим грађани треба да буду задовољни.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …