Главна / Култура / Миленковић: Врло ми је значајна награда за збирку песама”Крхотине лета”

Миленковић: Врло ми је значајна награда за збирку песама”Крхотине лета”

Збирку песама “Крхотине лета” аутора Жарка Миленковића Књижевно друштво Косова и Метохије прогласило је за најбољу књигу у 2019.години. Награда је аутору пре пар дана уручена у манастиру Девине воде, недалеко од Звечана.

“Награда “Григорије Божовић” је прва награда коју сам добио за свој књижевни рад  и врло сам срећан и поносан на њу, а срећа је двоструко већа јер награда долази од Књижевног друштва КиМ где ја живим и стварам”, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница аутор Жарко Миленковић.

Он је напоменуо да је промоција ове збирке песама у Грачаници изостала због актуелне пандемије корона вируса, а да нас на јесен очекује ново издање књиге есеја а потом и још једне збирке песама.

“Ја и даље вредно радим и пишем, књига есеја је већ при крају и у септембру ће бити завршена, а настављам да радим и на новој збирци песама”, истакао је Миленковић.

“Крхотине лета” је друга збирка песама аутора Жарка Миленковића из Преоца, која је објављена 2019.године у издању Повеље из Краљева. Подељена је у три циклуса и говори о вечитој борби  добра и зла.

Check Also

“Песничко успеније” уручено Матији Бећковићу: Косово је данас још скупља српска реч

На 25. јубиларним Песничким сусретима “Соколица 2021” одржаним синоћ у Бањској, највеће књижевно признање “Песниичко …