Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучићу уручене захвалнице за помоћ Северној Македонији у вакцинацији

Вучићу уручене захвалнице за помоћ Северној Македонији у вакцинацији

Председнику Србије Александру Вучићу јутрос су у Скопљу уручене захвалнице за помоћ Србије у вакцинацији држављана Северне Македоније током пандемије вируса ковид 19.

Вучић је том приликом поручио да је лако помагати када није тешко. “И убудуће ћемо помагати, лако је када је свима лако, када је свима тешко тада ћете од најближег и првог комшије добити највећу помоћ. Хвала на пријатељству – наши односи ће само бити још бољи”, поручио је Вучић.

Председник Привредне коморе Северне Македоније Бранко Азески уручио је председнику Вучићу захвалницу македонске коморе за пружање помоћи у вакцинацији привредника, која је организована крајем марта у Србији, а после и ревакцинација. “Пуно вам људски хвала што сте учинили за бизнис заједницу”, поручио је Азески.

Захвалницу Македонске асоцијације новинара уручила је председница тог удружења Ивона Талевска због вакцинације представника медија у Србији.

Председник Србије Александар Вучић састао се у Скопљу и са некадашњим фудбалером Црвене Звезде и југословенске репрезентације Дарком Панчевим.

“Са македонском и југословенском легендом Дарком Панчевим. Част ми је што сам могао да сретнем великог шампиона”, написао је Вучић на Инстаграм профилу “будућностсрбијеав”.

Председник Србије борави у Скопљу где ће данас бити одржан велики регионални економски форум у оквиру иницијативе Мини Шенген, на којем ће учествовати и премијери Северне Македоније и Албаније Зоран Заев и Еди Рама.

Извор: Танјуг

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …