Главна / Друштво / Отворена мултиетничка школа тениса у Грачаници

Отворена мултиетничка школа тениса у Грачаници

На спортском комплексу „Драган Џајић“ у Грачаници данас је званично почела мултиетничка школа тениса. Ова школа окупља децу из различитих етничких заједница на Косову, а ове године пријављено је око седамтесеторо деце. Мисија ОЕБС-а главни је финансијер овог двомесечног тениског кампа, а општина Грачаница је ову школу подржала.

Мултиетнички тениски камп заједно су отворили председник општине Грачаница Срђан Поповић и шеф Мисије ОЕБС на Косову, амбасадор Мајкл Девенпорт. Присутне је најпре поздравио шеф ОЕБС-а, а потом се присутнима обратио и председник општине Грачаница који је истакао да ће локална самоуправа наставити да подржава спортске активности.

“Задовољство ми је да у име ОЕБС-а и са свим мојим колегама можемо заједнички да пропагирамо тенис. Чуо сам много тога о овом кампу прошле године, надам се да ће овогодишњи бити још већи и још бољи. Није важно да ли смо косовски Роми, косовски Албанци, косовски Срби или Хрвати, ма ко да смо сви волимо спорт, а нема бољег тренутка за промоцију од овог када се одвијају Олимпијске игре”, рекао је амбасадор Девенпорт.

“Ово је за нашу Општину велики дан, то сам рекао и при отварању првог кампа, јер се види да су наша деца срећна, да се лепо друже и све то уз помоћ тренера Марије успевају да науче прве кораке и технике тениса и надам се да ће се са овог турнира изнедрити и неко ко ће наставити да се бави професионално тенисом. Општина ће наставити да подржава спорт са другим међународним организацијама али и самостално”, рекао је Срђан Поповић.

“Oвде смо сви једнаки, без обзира на националну и верску припадност”, рекла је Марија Ђорђевић тренер тениског кампа и додаје да је ово дрга година како ради са децом из других етничких заједница и да се лепо друже, играју и тренирају.

“Велика је заинтересованост за овај спорт првенствено због кампа јер је већина учесника била задовољна прошлим кампом па су нам се придружила и та деца али има и нових чланова. Организоваћемо турнир где ће постојати нивои ред, оранџ, грин и профи а биће и интернационални где смо позвали све мисије да буду учесници у питању су ЕУЛЕКС, КФОР, УН и мисија ОЕБС-а”, каже тренер Марија Ђорђевић.

Школа има за циљ да поред учења основних техника тениса и упознавања са овим спортом, деца из различитих етничких заједница могу да се зближе, друже и уче једни о другима.

Check Also

Пљачке продавница у Прековцу код Новог Брда

Две продавнице опљачкане су током ноћи у селу Прековце код Новог Брда, а пљачкаши су …