Главна / Вести / Косово и Метохија / Гашић: Хвала Петковићу што ми је обезбедио инсулин и лекове, од сада ћу их носити стално са собом

Гашић: Хвала Петковићу што ми је обезбедио инсулин и лекове, од сада ћу их носити стално са собом

Инсулин и лекове које сам данас, након само неколико дана од обијања стана и крађе, добила од наше државе Србије и директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића много ми значе, поручила је у разговору за Косово онлајн једина српска повратница у Ђаковицу Драгица Гашић.

Она је истакла да јој је инсулин стигао у последњем тренутку, јер је доза коју је имала код себе када је отишла на кратко из стана, који је тада обијен, синоћ потрошена.

“Као дугогодишњи дијабетичар који четири пута дневно узима инсулин не смем да останем без њега, а овај који ја примам се веома тешко налази, поготову на Косову, зато још једном велико хвала господину Петковићу и свима онима који су помогли да га добијем”, рекла је Гашић.

Она је истакла да је захваљујући свом пријатељу Вуксану Гојковићу, који јој помаже од првог дана повратка у Ђаковицу, успела да замени поломљена врата, која су потпуно оштећена приликом последње провале, али и додала да ни ова, која сада има, нису дугорочно решење.

“Успели смо да поставимо врата која могу да закључам, јер иако знам да поново могу да ми провале у стан, ја морам да изађем повремено одавде. Оно што сигурно знам је да ћу од сада са собом увек ностити инсулин и лекове, јер све остало што ми украду могу да купим. Без инсулина не смем да останем, а њега не могу ни да купим, јер осим што је много скуп, овде га и нема”, говори Гашић.

Да је провала у стан Драгице Гашић више вид заплашивања него потреба за остваривањем користи говори и податак да је део њених ствари и гардеробе данас пронађен у непосредној близини њеног стана.

“Данас су ме звали из полицијске станице где су ми рекли да ми је пронађена путна торба. Када сам стигла тамо видела сам да се у њој налазе неке тегле које нису моје и рекла сам им да ми врате само торбу. По повратку кући опет су ме позвали да изађем из стана и да им кажем да ли су ствари које је комшиница нашла на трему код свог стана заправо моје. Изашла сам и видела део своје гардеробе који ми је украден и плинску боцу”, наводи Гашић.

Према њеним речима, ускоро би у њен дом требало да стигне и намештај који је обезбеђен средствима Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …