Главна / Вести / Косово и Метохија / Хуманост Јадранке Васић, директорице ОШ “Десанка Максимовић” Косовска Каменица

Хуманост Јадранке Васић, директорице ОШ “Десанка Максимовић” Косовска Каменица

Јадранка Васић, директорица ОШ “Десанка Максимовић” из Косовске Каменице данас је на жиро рачун уплатила  хиљаду евра или 118.000 динара својих личних средстава за довшетак Дневног центра “Подржи ме-9. јануар” у Косовској Митровици, саопштио је председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.

“Предиван гест и доказ хуманости мајке, директорице и прие свега хуманог човека којим је показала колико цени изградњу овог центра јединственог на Косову и Метохији, колико подржава помоћ деци и младима са потешкоћама у развоју и колико цени рад и пројекте нашег Одбора који ускоро завшава градњу и грађевинске радове и припрема центар за намештање”, каже Арлов.

Јадранка Васић се овим хуманим гестом ставила на листу од око 150 донатора: институција, градова и општина, јавних и приватних предузећа, хуманих људи  и листу око 100 основних и средњих школа или око 60.000 ученика из Републике Српске које ће стајати уоквирене у холу центра као икона и трајан доказ хуманости, истиче Арлов.

“Пре Јадранке прошле године урадила је са истим износом и Ардијана Хоџић заменица градоначелника Косовске Митровице. Хвала свим хуманим људима и донаторима који су подржали изградњу овог центра, који на тај начин помажу децу и младе са потешкоћама у развоју, њихове породице из Удружења родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице за које градимо центар, који су препознали њихиву тежину живота без обзира ко су и којој вјери припадају”, рекао је Арлов.

Мотив Одбора је, како наводи, једноставан, помоћ за 164 детета и младих људи и њихових породица да у центру нађу све што им недостаје за њихово развијање и изједначавање са својим вршњацима да ту нађу пут и решење напретка у животу.

“Центар завшавамо након две године градње и свима смо захвални што је скоро цела градња била у доба пандемије. Ускоро ће Дневни центар “Подржи ме-9. јануар” наш хумани манастир бити место смеха и радости ове категорије деце којима сви требамо дати и посветити пажњу и позивамо све да помогну према својим могућностима. Почели смо га градити за Преображење 2019. године без једног евра, марке или динара. Захваљујући хуманости у коју смо веровали васкрсао је за понос свима!”, поручио је Арлов.

Check Also

Српска листа осудила напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици

Српска листа најоштрије осуђује синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена …