Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић деци са КиМ: Желимо да вам омогућимо достојан живот

Петковић деци са КиМ: Желимо да вам омогућимо достојан живот

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обишао је данас 64 младих спортиста са КиМ, учеснике кампа “Србија те зове 2021”, који већ девет дана бораве у Београду.

Петковић је поручио да је од почетка године Канцеларија за КиМ организовала екскурзије за 360 малишана и да ће још једна група деце у септембру отићи на море.

“Наставићемо да подржавамо овакве активности и у наредном периоду. Помаземо колико можемо, а питање спорта је и те како важно за одрастање сваког детета”, рекао је Петковић новинарима испред Дома ученика средњих школа “Патријарх Павле”.

Он је нагласио да деца са КиМ живе у специфичним условима и изразио очекивања да ће они постати врхунски спортисти који ће, каже, знањем, умећем и талентом успети да представљају Србију.

“Ми се поносимо њима и борећи се за нашу децу са КиМ, заправо се боримо за оно што је највредније, а то је њихова будућност, останак и опстанак на том простору. Желимо да им омогућимо достојан живот”, поручио је Петковић.

Један од учесника кампа, млади Вељко Компировић рекао је да му се допада што борави у Београду и што је упознао нове другаре.

“У Београду је баш лепо. Свиђа ми се што смо упознали нове наше другаре из разних земаља, Италије, Црне горе, Албаније, Немачке. Имамо тренинге два пута дневно и то ми се баш свиђа, дружимо се, одмарамо”, рекао је Компировић за Тањуг.

Малишани су имали прилику да обиђу и Калемегдан, зоолошки врт, као и Партизанов и Звездин стадион, а Вељко истиче да му се највисе допало када се нашао на балкону Скупштине.

“Мојим вршњацима бих препоручио да дођу у Београд и надам се да ће им се свидети”, рекао је овај млади спортиста.

Његова другарица Анђелина Трајковић сагласна је да је Београд леп град и каже да је најинтересантније што може да се дружи са вршњацима.

“Први ми је пут да сам у кампу и свиђа ми се баш”, поручила је она за Тањуг.

У кампу борави око 230 деце, који су осим са КиМ, дошли и из Републике Српске и дијаспоре, али и из Доминиканске републике, а у Београду ће боравити до сутра.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …