Главна / Вести / Косово и Метохија / Држављанин Србије који је ухапшен у Северној Македонији по потерници Унмика, ухапшен грешком

Држављанин Србије који је ухапшен у Северној Македонији по потерници Унмика, ухапшен грешком

Држављанин Србије Д. М. (52), расељено лице из Приштине, који је 7. јула ухапшен у Северног Македонији због наводног ратног злочина почињеног на Косову и то по потерници Унмика, данас је пуштен, након што су стигли докази да се ради о погрешном човеку, сазнаје Косово онлајн.

Према изјави његовог адвоката Илије Поп Костова за Косово онлајн, његов клијент је ухапшен због замене идентитета, то јест због истог имена и презимена са лицем које је тражено због ратног злочина.

“Он је незаконски био у притвору и од данас је на слободи по решењу судије за претходни поступак, а на захтев јавног тужиоца. Установљено је да је ухапшено погрешно лице и одмах се приступило укидању притвора и његовом пуштањем на слободу”, рекао је Поп Костов.

Подсећања ради, Д.М. је ухапшен по преласку границе, када се са супругом упутио на летовање у Охрид.

Њему је тада одређен екстрадициони притвор од 30 дана, и по налогу дежурног судије спроведен је у затвор у Куманову, а адвокат ухапшеног Д. М. тражио је да његов клијент буде поштен на слободу, док је он сам негирао све наводе из оптужнице где се терети за убиство и наношење тешких телесних повреда.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …