Главна / Друштво / Караџић: Уплаћена средства за санацију штете од поплава за 51 домаћинство

Караџић: Уплаћена средства за санацију штете од поплава за 51 домаћинство

Средства за домаћиниства која су претрпела штету од поплава почетком ове године на територији општине Приштина, у висини од 120.000 динара добила је 51 породица. По речима председника ПО града Приштина са измештеним седиштем у Грачаници Љубинка Караџића, Влада Републике Србије као што је и обећала уплатила је новчана средства за поплављена домаћинства.

„Оно што је држава Србија обећала и Канцеларија за КиМ то је и урадила, 51 породица на територији града Приштине је била поплављена, односно претрпела штету на стамбеним објектима, тим људима је обећана новчана помоћ од 120.000 динара, а јуче је на њиховим рачунима тај износ и уплаћен“, каже за РТВ Грачаница председник ПО града Приштина Љубинко Караџић.

Караџић додаје и то да све што је овдашњем народу обећано у тренуцима када су претпели огромну материјалну штету и испуњено.

„Ово је први вид помоћи, постоји и друга категорија, односно, тамо где су поплаве начиниле штету у помоћним објектима и ту имамо око 18 породица, тако да ће и они врло брзо бити обештећени, тачније и њима ће ускоро стићи помоћ“, додаје Караџић.

„Захваљујући бризи Канцеларије за КиМ и Влади Републике Србије ми смо константно на терену, увек смо ту да помогнемо свим породицама, наравно то не бисмо могли без наше државе и Канцеларије“, закључио је Караџић.

Check Also

Вучић посетио Драгишу Гаљка, рањеног Србина са КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Ургентном центру Клиничког центра Драгишу Гаљка којег је …