Главна / Вести / Косово и Метохија / У селу Гревник код Клине опстају упркос притисцима

У селу Гревник код Клине опстају упркос притисцима

У селу Гревник смештено у метохијској питомини надомак Клине до уласка међународних снага живело је тридесет српских домаћинстава и они су чинили апсаолутну већину у овом селу. У Гревник се 2010.године вратило шест домаћинстава, међу којима су браћа Ђуро и Ђорђе Красић са својим породицама.

„Тада су почеле разне тортуре над нама претње, притисци, крађе, пуцања на кућу, бацања бомби. Све могуће непријатности смо доживели, али то нас није сломило већ нас је ојачало. Када смо се вратили знали смо шта нас чека и на неки начин смо били припремљени и нисмо се плашили“, истакао је у изјави за РТВ Грачаница Ђорђе Красић и додао да планира да остане ту и да се ту најбоље осећа.

„Преживели смо свашта, разна малтретирања али смо били одлучни да останемо. Сада је то мало мање опстали смо у свим тим ситуацијама а надамо се да ћемо и даље опстати“, казала је Зорица Красић и додала да им многи одају почаст за храбост и истрајност у циљу опстанка у свом родном месту.

Овим вредним и надасве храбрим и одважним људима највећа жеља је да њиховим путем крену и остали расељени са овог подручја и надају се да ће се то ускоро и догодити.

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …