Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић и Комљеновић за јачање сарадње између Грачанице и Тивта

Поповић и Комљеновић за јачање сарадње између Грачанице и Тивта

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, на позив хуманитарне организације „Михољски збор“ из Тивта, посетио је ту општину,  где се састао са градоначелником Жељком Комљеновићем. Поповић је након састанка поручио да ће радити на учвршћивању сарадње са Општином Тиват и захвалио се што су на један величанствен начин угостили децу са Косова и Метохије, то је нешто што је нама много вредно.

Председник Поповић је посетио општину Тиват где је разговарао са градоначелником те општине Жељком Комљеновићем. На састанку је било речи о продубљењу сарадње између општина Тиват и Грачаница и подизању сарадње на виши ниво.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић поклонио је градоначелнику Комљеновићу слику манастира Грачаница и захалио се на подршци и несебичној помоћи коју пружају Општина Тиват и хуманитарна организација „Михољски збор“.

Хуманитарна организација „Михољски збор“ издвојила је велика новчана средства како би помогла народној кухињи на Косову када су уведене таксе на робу из Србије и Босне, затим за уређење вртића на централном Косову, као и за донације манастирима и поједнцима на Косову.

Поповић је на поклон од градоначелника Жељка Комљеновића добио књигу „Сарајевски препис законоправила Светог Саве из XIV вијека“.

У организацији Арно Гујона и његове хуманитарне организације „Солидарност за Косово“, деца са Косова и Метохије јуче су стигла у Тиват, где ће провести наредних недељу дана.


Информативна служба
Општина Грачаница

Check Also

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

Пословна сарадња или пријатељство – линија је понекад заиста танка, али када се споји и …