Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Бивши режим омогућио Косову легитимитет

Петковић: Бивши режим омогућио Косову легитимитет

Петар Петковић, члан ГО СНС реаговао је на изјаву Борка Стефановића да је “Вучић омогућио Израелу да призна Косово”, оценивши да Србија јесте разочарана тим потезом, али да је још више разочарана фаталним политичким потезима бившег режима.

У саопштењу које је медијима доставила информативна служба СНС, Петковић наводи да су “Стефановић, Тадић и Јеремић ‘заслужни’ што је више од 100 држава на свету признало тзв. Косово”, док је, примећује, управо захваљујући дипломатској и државничкој политици Александра Вучића 18 земаља повукло признање лажне државе.

“Трагичном политиком бившег режима и обраћањем Међународном суду правде самопроглашено Косово је добило међународни легитимитет, док је управо Вучић успео да питање статуса Косова и Метохије врати за преговарачки сто”, навео је Петковић.

У саопштењу је подсетио и на признавање приштинског царинског печата и личних карата, постављање границе између Срба из централне Србије и Срба са Косова и Метохије наводећи да је то само ‘део наслеђа које је Србији оставио у наслеђе бивши режим, док садашња власт са Вучићем на челу свим снагама и напорима покушава да санира штету коју су својој држави нанели претходници’.

“Србија јесте разочарана што је Израел признао лажну државу Косово, али је али је још више разочарана фаталним политичким потезима бившег режима, због чега су они политички плусквамперфекат. Само зарад истине још једном да подсетимо да је чак и израелски амбасадор признао како његова држава није могла да издржи притисак САД. За разлику од Израела, председник Вучић одолео је свим притисцима. То представници бивше власти никада неће разумети, јер се политика Ђиласа, Јеремића, Тадића и Стефановића искључиво водила под страним притисцима”, закључио је Петковић.

Заменик председника Сранке слободе и правде Борко Стефановић коментарисао је за Данас ‘разочарење председника Вучића због изралеског признања Косова’ речима: “Разочаран је човек који је потписао споразум у Вашингтону који је омогућио да Србија премести амбасаду у Јерусалим, а да за узврат Израел призна Косово. То је незабележено у дипломатској историји”.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …