Главна / Друштво / Породица Миловановић из Беркова одлучна да остане у свом родном месту, снагу им даје ћеркица Дарија

Породица Миловановић из Беркова одлучна да остане у свом родном месту, снагу им даје ћеркица Дарија

 Једини млади брачни пар у Беркову надонак Клине,  Јелена и Борко Миловановић заједно са ћеркицом  Даријом срећни што живе у свом родном месту. И поред провокација које добијају од стране комшија албанаца, иако свесни да није лако, одлучни су да ту и остану.
“Сама реч енклава вам говори како се овде живи. Ускраћени смо за неке најнормалније ствари. Ускраћено нам је да када, рецимо, шетамо градом причамо нашим језиком. Морамо да будемо опрезни, јер никада не знамо шта се може десити. Добили смо и дете и то нам даје додатну снагу да наставимо овде да живимо, јер се водимо тиме да није битно где смо, већ са ким смо, али ми смо ипак у свом родном месту што нам је јако битно. Тај осећај кривице  што живимо у родном месту увек је присутан, јер нам то намеће околина у којој живимо. У последње време наилазимо и на провокације од стране комшија албанаца. Када прођу поред нас јаве се са “добар дан” али након тога  додају и “Косово је Албанија”, каже Јелена Миловановић додајући да ће учинити све што може како би својој кћерки Дарији обезбедила нормалне услове за живот.
“Потрудићу се да јој улепшам живот овде, али без деце са којом би се дружила то није баш право, јер је деци потребно друштво”, истиче Миловановићева.
Ова храбра жена заједно са својом породицом одлучна је да остане на свом огњишту.
“Мислим да не може ништа да нам се деси, не дај Боже да се понови сценарио који је некада био, једино би нам то покварило срећу и опстанак овде и ништа друго, закључује Јелена Миловановић из Беркова.
Извор: фб страница За КиМ

Check Also

Старовић: Немам велика очекивања од састанка у Бриселу, тешко ће доћи до промене понашања Куртија

Бојим се да ће тешко доћи до промене обрасца понашања који је Аљбин Курти успоставио …