Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић у Грачаници позива на слогу и јединство на предстојећим изборима

Ракић у Грачаници позива на слогу и јединство на предстојећим изборима

Локални избори на Косову биће одржани 17.  октобра, бирају се председници 38 општина и одборници локалних скупштина.

Рок за пријаву кандидата истекао је јуче, а представници Српске листе, на челу са председником Гораном Ракићем, данас су у Грачаници одржали конференцију за медије.

Председник СЛ Горан Ракић, на конференцији за медије,  још једном је позвао све на јединство, како због заједничког изласка на изборе албанских партија, тако и због кандидатуре донедавних чланова СЛ.

“Бранимир Стојановић одлично зна како се кадрира у Српској листи јер је до јуче и сам био члан те исте СЛ, и одлично зна да све одлуке доносимо једногласно  у сарадњи, и уз консултације са Београдом. То исто је учињено и када смо предложили кандидата за градоначелника Љиљану Шубарић. Један Србин,  до јучерашњи наш члан,  напао је јединог српског члана, тачније судију у Уставном суду, човека који је професионалац, човека који је кредибилан, човека кога познају и признају и Срби и Албанци, али и међународна заједница. Поставља се питање зашто је то Бане Стојановић урадио, који је интерес да тај човек више не буде судија Уставног суда, српски представник, а знамо да је тај суд вратио 24 хектара земљишта манастиру Високи Дечани” –  каже Ракић.

Ракић је позвао на слогу и јединство због опстанка и будућности српског наода на овим просторима.

“Неко овде покушава да подели наш народ.  Када одем у централну Србију ја кажем да сам са Косова, то кажете и ви када одете, али то није исто, није исто живети овде и на Северу, и зато нам је потребно јединство, а најмање што нам у овом тренутку треба је подела. Још једном вас молим и позивам да се не делите, већ да сви заједно као и до сада покажемо колико смо јединствени, колико смо сложни, колико мислимо на нашу будућност, колико нам је важно да будемо овде, останемо овде, и колико нам је у интересу да наша деца живе боље” –  рекао је Ракић у Грачаници.

Обратили су се и актуелни председник општине Грачаница Срђан Поповић и председник ПО града Приштина Љубинко Караџић који су у једном били сагласни, а то је да ће пружити подршку кандидаткињи СЛ Љиљани Шубарић.

“Српска листа ће наставити да окупља Србе под један барјак и под тим барјаком да брани наш останак и  опстанак, на један начин који је достојан нашег народа, пре свега достојан јер сви знамо шта  Косово и Метохија значи нашем народу, и земљи која брани наш народ, не би ли имао будућност овде. Сви смо сведоци да се Албанци данас уједињују,  да ће бити тешко у наредном периоду и да морамо да наставимо континуитет политике наше државе и политике председника Александра Вучића”

каже градоначелник Поповић.

“Ми смо ту да дамо пуну подршку кандидату  СЛ Љиљани Шубарић, и да сви станемо уз њу јединствено,  и да, сложни и заједно,  покажемо да смо уз СЛ, државу Србију и председника Алексендра Вучића” – рекао је председник ПО града Приштина Љубинко Караџић.

Српска листа на овим изборима излази са 11 кандидата за градоначелнике општина, а кандидате за одборнике ће имати у 22 општине на Косову.

Check Also

Промовисан “Видовдански гласник”у Грачаници

Најновији Видовдански гласник,часопис о културном и историјском стваралаштву промовисан је у Грачаници. Ово је 30.по …