Главна / Вести / Косово и Метохија / Под покровитељством Канцеларије за КиМ и општине Звечан Куд Звечан организује манифестацију “Соколица”

Под покровитељством Канцеларије за КиМ и општине Звечан Куд Звечан организује манифестацију “Соколица”

Под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију и општине Звечан а у организацији Куд-а Звечан у периоду од 23. до 29. августа биће одржана традиционална 25-та по реду Културна манифестација “Соколица”, која ће и ове године окупити еминентне академске сликаре и песнике са Косова и Метохије, из  централне Србије и ширег региона.

У оквиру манифестације биће одржана и Дечија ликовна колонија, поетске вечери и традиционални Песнички сусрети када ће се доделити и  најзначајнија награда “Песничко Успеније” а на крају манифестације и сликарска награда “Повеља св Луке”.

Манифестација ће бити одржана у комплексу “Рајска бања” у Бањској а првог дана ликовног саборовања биће представљени уметнички радови Бранислава Банета Илића , признатог сликара из Звечана који је један од првих зачетника ове најстарије манифестације која се одржава на подручју опжтине Звечан .

Извор: ТВ Мост

Check Also

У Грачаници отворена изложба са колоније „Видовдан 2022“ и уручене награде „Лонгин“ и „Димитрије Поповић“

Вечерас је у Грачаници отворена изложба слика насталих на Ликовној колонији „Видовдан 2022“.  На свечаности …