Главна / Вести / Косово и Метохија / Арлов: Одбор и цела Република Српска неће престати да помажу Србе на КиМ

Арлов: Одбор и цела Република Српска неће престати да помажу Србе на КиМ

Председник бањалучког  Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је на админстративном прелазу Брњак четворомесечне стипендије  деци са севера и југа Косова и Метохије, које у месечном износу од 100 евра обезбеђује анонимни донатро из Републике Српске.

Арлов је осим стипендија на административном прелазу Брњак уручио и 30 лопти за најмлађе фудбалере у Косовском Поморављу, као поклон ФС Републике Српске.

 

“Захваљујем им се што су дошли овде на административном прелазу Брњак да им уручим пет стипендија за децу Косова и Метохије. Стипендије даје хуманиста који је за пет година издвојио 30 000 евра. Лопте су обезбедили ФК Спартак, ФК Љубић, ФК Лакташи, ФК Младост сви из Бања Луке и околине, а на иницијативу новинара Срне и Одбора за помоћ за помоћ Србима на КиМ”, рекао је председник Одбора Милорад Арлов.

Арлову је световано да не улази на подручје КиМ јер су му косовске институције пре годину дана забраниле улаз. Како истиче он се само бави хуманитарним радом и његово присуство не угрожава никога.

 

“Жао ми је што више пута, овде на административном прелазу морам да уручујем стипендије и помоћ. Хуманост ми на овај начин неће престати, чекаћу да се та забрана скине и да ћу, како и до сада, нормално ући на Косово и Метохију, до сада сам улазио 134 пута, нисам никога угрожавао. Поносан сам на оно што сам радио ја, Одбор и цела Република Српска за наш народ на КиМ”, рекао је Арлов.

 

Дванаесточлана породица Вуковић изразила је велику захвалност Републици Српској као и Милораду Арлову на свој помоћи која им је пружена и истичу да им је велико задовољство видети оваквог хуманитарца чије је срце безгранично.

 

Председник бањалучког Одбора за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов поручио је да ће Република Српска увек бити уз Србе на КиМ и да никада неће престати да бомаже братски народ ма колико то некоме сметало.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Промовисан “Видовдански гласник”у Грачаници

Најновији Видовдански гласник,часопис о културном и историјском стваралаштву промовисан је у Грачаници. Ово је 30.по …