Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: И овај напад на српског младића рефлексија су неодговорних порука политичара из Приштине

Канцеларија за КиМ: И овај напад на српског младића рефлексија су неодговорних порука политичара из Приштине

Младић српске националности Д. М. (20) нападнут је ноћас око један сат после поноћи у насељу Бошњачка махала, у северном делу Косовске Митровице. Њега су физички напала тројица Албанаца, без икаквог повода. Он је са повредама главе примљен у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици где му је указана помоћ и налази се на опсервацији.  Посебно забрињава чињеница да је један од нападача на Д. М. запослен у такозваним Косовским безбедносним снагама, каже се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

„И овај напад, као и серија сличних инцидената којима су Срби на простору Косова и Метохије изложени од почетка године, рефлексија су неодговорних порука и поступака политичара из Приштине који подстичу нетрпељивост према нашем народу и Србима цртају мету на челу“, додаје се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује овај напад и захтева да међународне организације, које су у служби очувања мира и безбедности на Косову и Метохији, омогуће миран живот Србима на Космету. Почетком овог месеца претучен је још један српски младић од стране групе Албанаца, а претходног месеца физички су нападнути 67-годишњи старац и тринаестогодишњи дечак.

Извор: Саопштење

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …