Главна / Вести / Косово и Метохија / Приведена три лица због напада на младића у северном делу Митровице

Приведена три лица због напада на младића у северном делу Митровице

Због напада на младића М. Д. (2001), српске националности, у северном делу Митровице, припадници Косовске полиције привели су три лица.

Како се наводи, напад се догодио синоћ око 01.10 након поноћи, у улици Књаза Милоша, у близини тзв. Асфалтне базе.

“Пријављено је да су три, тада НН лица напала косовског Србина М. Д. (2001) на поменутој локацији и нанела му телесне повреде на руци и у пределу ока. Повређено лице је пребачено до КБЦ у Митровици, где је прегледано и од стране лекара су тада констатоване ‘лаке телесне повреде’, али је исти задржан на Одељењу хирургије, ради даље опсервације”, саопштио је портпарол Косовске полиције за регион Север, поручник Бранислав Радовић.

У склопу истраге и расветљавања случаја, полицијски службеници Истражне јединице Митровица-Север, привели су три лица и предузимају се све неопходне мере и радње на даљем откривању – индентификовању починилаца овог кривичног дела, као и даљег процесуирања предмета тужилаштву, додаје Радовић.

Како даље наводи, једно од приведених лица је косовски Албанац Е. А. (1984), који се налази на потерници ради издржавања казне затвора.

Овај случај, који је оквалификован као “наношење лаких телесних повреда”, се истражује.

Раније данас, градоначелник Северне Митровице, Милан Радојевић, саопштио је да је о овом инциденту известио командира карабињера Мултуинационалне специјалне јединице (МСУ), пуковника Стефана Федела.

Радојевић је на састанку са Феделеом посебно изразио забринутост, како се истиче у саопштењу, због чињенице да је један од осумњичених, који је учествовао у пребијању српског младића, припадник Косовских безбедносних снага.

Радојевић је позвао припаднике Кфора и све њихове јединице да повећају присуство и будност на терену, како би се овакви напади на Србе спречили, и како би се сви грађани Северне Митровице осећали безбедним, истиче се у саопштењу.

Градоначелник Северне Митровице је поздравио брзу реакцију припадника КП региона Север, у којој су идентификовани осумњичени, и један део њих приведен, али је такође затражио од њих да појачају патроле, буду видљиви међу грађанима, како би се сви осећали сигурним.

Извор: Радио Контакт Плус

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …