Главна / Вести / Косово и Метохија / Албанци збијају редове, али српски бедем неће пробити

Албанци збијају редове, али српски бедем неће пробити

Српска листа је трн у оку Албанцима јер је успела да обједини Србе на Косову и Метохији. Уједињавање албанских партија уочи локалних избора говори у прилог томе да они не желе да виде Српску листу на политичкој сцени. Бедем који смо направили за опстанак нашег народа сигурно неће бити пробијен — Грачаницу неће добити.

Ово за Спутњик каже Срђан Поповић, градоначелник Грачанице, поводом удруживања албанских странка у тој општини, а пред локалне изборе на Косову и Метохији заказане за средину октобра.

Поповић додаје да је ово и нови вид поруке коју Албанци преносе Србима — да их не желе на Косову и Метохији, односно, да не желе да их виде уједињене.

Грачаницу неће водити Албанци

„Они не желе да виде уједињене Србе који су стали под један барјак у одбрани наше државе Србије и интереса наших грађана на простору Косова и Метохије. Српска листа од свог оснивања ради на опстанку нашег народа на овим просторима, али и на јачању веза између нашег народа и Београда“, каже Поповић.

Градоначелник Грачанице каже да је поносан што наш народ на КиМ успева све ове године да опстане и сматра да је за то заслужна одговорна и јединствена политика Српске листе и Београда.

„Наша држава улаже све више и више у нашу будућност овде. Управо то не одговара албанским лидерима и зато желе да Српску листу свргну са власти и остваре утицај у српским срединама. Наш народ је то препознао и верује Српској листи, а показатељ тога је успех који бележи како на терену, тако и на политичком пољу“, напомиње он.

Срби су одговоран народ

Поповић истиче да је српски народ врло одговоран, посебно када је у опасности и тврди да Грачаница не може да падне у руке Албанаца, ма колико се уједињавали.

„Политику наше државе наш народ види на прави начин и зна шта значи подршка Београда и нашег председника за наш народ овде“, закључује он.

Поповић подсећа да је у последњих неколико месеци било више од 80 инцидента које су изазвали Албанци у Грачаници, али је, како каже, наш народ свестан ситуације у којој живи дуже од 20 година и Албанци упркос свему нису успели да их отерају, па неће ни сада.

Иначе, Самоопредељење Аљбина Куртија је у Грачаници, као и у осталим српским општинама, на челу удруженог блока албанских странака.

Извор: Спутник.рс

Check Also

Полиција претреса окупљене Србе на Газиместану

Патроле кососвске  полиције присутне су у знатно већем броју него прошле године на Газиместану. На …