Главна / Политика / Вулин: Брину ме изјаве Вокера, он са собом доноси зло

Вулин: Брину ме изјаве Вокера, он са собом доноси зло

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да га забрињава изјава бившег шефа Мисије ОЕБС-а на Kосову Вилијама Вокера да сви Албанци из дијаспоре треба да се уједине како би ојачали своје деловање у земљама у којима живе, преноси Тањуг.
Вулин је за ТВ Прва рекао да тај бивши амерички дипломата, креатор “случаја Рачак”, што је био увод у НАТО бомбардовање тадашње СРЈ 1999, када год се појави, са собом “донесе велико зло”.

“Истина је да се вампири враћају. Тај вампир се однекуд вратио и опет би да се напије крви коме друго него Србима. Жао ми је што постоји, жао ми је што је још ту, пре свега због свих лажи и ужаса које је донео српском народу, од лажи у Рачку па надаље”, истакао је Вулин.

Додао је да Вокерове намере забрињавају, али да још више забрињава то што очигледно ником не смета “велика Албанија” и то што нико није поставио питање против кога се то уједињују Албанци, а да када он помене српски свет, узбуди се читав Балкан.

“Њега не треба потцењивати. Никад он није говорио из своје главе. Нема бивших обавештајаца, нема пензионисаних, он је ту да настави с политичком агендом према којој је радио читавог свог живота, а то је уношење немира и нестабилности где год га пошаљу”, поручио је министар Вулин.

Извор: Танјуг

Check Also

Традиционално пријатељство и јаке везе Србије и Кубе

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посету Куби започео је састанком са шефом кубанске дипломатије …