Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Пресуда Тодосијевићу доказ двоструких аршина

Дачић: Пресуда Тодосијевићу доказ двоструких аршина

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је пресуда Апелационог суда у Приштини којом је председник општине Звечан и посланик Српске листе Иван Тодосијевић осуђен на две године затвора због изјава о Рачку још један доказ двоструких аршина и стандарда и навео да та пресуда може да створи правну праксу да се осуђује свака изјава која, како каже, није у складу са званичном историјом.

Коментаришући одлуку Апелационог суда у Приштини Дачић је за ТВ Пинк рекао да је том пресудом прекршена тачка 10 Бриселског споразума који је, како каже, за Приштину “празно слово на папиру”.

Навео је да је то важна пресуда која може да створи одређену правну праксу, да се убудуће на сличан начин пресуђује и да нико не сме каже нешто што се противи званичној историји.

“Ако се уведе у БиХ казњавање за Сребреницу, а на КиМ за Рачак, доћи ћемо у ситуацију да вас неко ухапси ако кажете да је Јасеновац концентрациони логор, јер није званична теорија да је тамо страдало стотине хиљаде Срба него њих 2.500”, казао је Дачић.

Подсетио је на текст о Јасеновцу који је објављен у Џерузалем посту и упитако колико би требало да буду кажњени аутори текста у којем је, како каже, Јасеновац малтене био излетиште.

“Колико је то негирање злочина, а о једном догађају за који не постоји никакве судске пресуде да је реч о масакру цивила, не сме ништа да се каже”, навео је Дачић.

Извор: Тањуг

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …