Главна / Вести / Косово и Метохија / Још троје новооболелих од Ковида у Грачаници

Још троје новооболелих од Ковида у Грачаници

У последња 24 сата на територији општине Грачаница тестирањем је потврђена инфекција Ковидом 19 код још троје пацијената.  Кризни штаб општине Грачаница апелује на грађане да поштују антиковид мере које су на снази и смање сваки вид друштвених активности.

Кризни штаб општине Грачаница обавештава јавност да је епидемиолошка ситуација на територији општине Грачаница стабилна али да се свакодневно јавља повећан број пацијената са симптомима који указују на присуство вируса.

За мање од месец дана регистровано је 45 новооболелих што је нагли скок у односу на претходна два месеца. Кризни штаб општине Грачаница позива становништво да одговорно приступа епидемиолошкој ситуацији из које је најсигурнији излаз вакцинација. Вакцинацију грађани могу обавити и у Дијагностичком центру у Грачаници након претходно заказаног термина и прегледа ординирајућег лекара пре вакцинације.

Одељење инспекције општине Грачаница предузима непрекидно све законске мере на основу Одлуке о општим и посебним мерама за контролу, спречавање и сузбијање пандемије КОВИД-а 19 и свакодневно на терену, а контролише спровођење мера у свим местима на територији општине Грачаница.

Check Also

Српска листа поздравља акцију полиције спроведену са циљем сузбијања криминалитета

Српска листа поздравља акцију полиције из Региона-Север која је данас спроведена са циљем сузбијања криминалитета …