Главна / Вести / Косово и Метохија / Kосовска Митровица добила електрични вакуум усисивач за чишћење јавних површина

Kосовска Митровица добила електрични вакуум усисивач за чишћење јавних површина

ЈKП “Стандард” из Kосовске Митровице добило је данас електрични вакуум усисивач за чишћење јавних и прометних површина у граду, саопштено је из локалне самоуправе .
Kосовска Митровица је четврти град у Србији одмах након Београда, Новог Сада и Kикинде чији ће комунални радници располагати уличним усисивачем. Он ће им умногоме олакшати рад и омогућити решавање горућих комуналних проблема око сакупљања смећа и самим тим одржавања хигијене у граду . И овим се данас исказује потреба за очувањем и заштитом здравља људи , као предусловом нормалног живота и функционисања. Ове врхунске машине користиће се на свим локацијама у граду , теже
доступним за чишћење. Произведени су у сладу са стандардима и нормама заштите животне средине и одрживог развоја.
Држава Србија и овим гестом показује да Србима на Kосову и Метохији жели да приушти бољу и сигурнију  будућност као и опстанак и останак на овом простору, поручуо је председник Пивременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић.
Финансисја срердства за куповину апарата обезбеђена су  захваљујући Kанцеларији за Kосово и Метохију Владе Републике Србије.  Вредност апарата износи 2.280.000, 00динара.

Check Also

Петковић: Деветнаест година бола и туге за убијеном децом у Гораждевцу

Данас се навршава деветнаест година од терористичког напада у коме је, из аутоматског оружја, убијено …