Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ:Након пљачке куће Зорана Трајковића, Срби у Липљану забринути

Канцеларија за КиМ:Након пљачке куће Зорана Трајковића, Срби у Липљану забринути

Кућа породице Трајковић у Липљану, која се налази у већински албанској средини, обијена је и опљачкана док су чланови породице били одсутни.

Зоран и Радмила Трајковић су претходне ноћи, по повратку кући затекли обијена врата и испретуран стан из ког су однете драгоцености. Њих је јутрос обишао и председник Привременог органа општине Липљан да се увери како су и на који начин може да им помогне.

Случај је пријављен полицији и Канцеларија за Косово и Метохију захтева да се овај догађај што пре расветли, да починици буду пронађени и адекватно санкционисани. Овај инцидент не сме бити само још један у низу нерасветљених случајева у којима су на мети били Срби с простора Косова и Метохије.

Он је унео огромну зебњу и забринутост како у дом породице Трајковић, тако и у остале српске породице које страхују да је њихова имовина за Албанце легитимна мета, с обзиром да за нападе по правилу нико не одговара.

Због тога је кажњавање изгредника који атакују на српске домове једини одговор који показује да су нормализација односа и суживот могући.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …