Главна / Друштво / Аудиција за луткарску представу “Мистерија несталог јајета” у Дому културе “Грачаница”

Аудиција за луткарску представу “Мистерија несталог јајета” у Дому културе “Грачаница”

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ секција Дома културе „Грачаница“ организује аудицију за луткарску представу „Мистерија несталог јајета“ у суботу 4. септембра 2021. године у 13 часова у Дому културе „Грачаница“.

На аудицију се могу пријавити ученици узраста од 10 до 17. година, а одабир глумаца ће вршити редитељ Јелена Ђорђевић.

Луткарска представа „Мистерија несталог јајета“ је једна духовита, динамична прича о неспретном и помало чудном детективу Харију и његовој добродушној и брижној секретарици Матилди који једног дана налазе остављено јаје, пошто се радња догађа у прашуми међу дивљим животињама, њих двоје крећу у потрагу за починиоцем (лоповом) који је украо јаје и мајком која брине зато што су јој јаја украдена. Успут срећу занимљиве животиње: папагаја Гала папагај, фламинга Ружуштрауса Брунакрокодила Кодија и остале. Мистерија несталог јајета је смешна, динамична, нежна прича о пријатељставу, мајчинској љубави и узајамној бризи и љубави.

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ је 2014. године обновило рад са циљем да окупи децу и младе који ће, на квалитетан начин, проводити слободно време, развијати таленте и учити се глуми и прављењу позоришних представа.

  Због погоршане епидемиолошке ситуације одабир глумаца ће се вршити у мањим групама а на улазу у Дом културе биће мерена температура и вршиће се дезинфекција руку.

Више информација о аудицији можете добити на број 038 64 488 и на мејл domkulturegracanica@gmail.com

 

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Радио Грачаница слави 22 године рада и постојања

Радио Грачаница, која данас слави 22 година рада и постојања, почела је са радом 21.10.1999. …