Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић са Суниогом о безбедносној и политичкој ситуацији на КиМ

Ракић са Суниогом о безбедносној и политичкој ситуацији на КиМ

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић састао се данас са шефом Канцеларије Европске уније/Специјалним представником ЕУ Канцеларије на Косову Томаш Суниогом и са њим разговарао о развојном фонду за Север Косова, тренутној безбедносној и политичкој ситуацији, пресуди Ивану Тодосијевићу и пандемији Ковид-19.

Министар Ракић и шеф Канцеларије ЕУ на Косову су се током састанка сагласили да су инвестиције један од најбитнијих чинилаца за боље услове живота и да је веома значајно што ће Европска унија наставити са улагањима на Северу Косову.

Када је реч о политичкој ситуацији, Ракић је рекао да у овој области има доста проблема које треба решавати како би грађани боље живели.

Ракић је истакао да је незадовољан безбедносном ситуацијом на Косову јер велики број етнички мотивисаних напада говори у прилог томе да су институције које морају да гарантују безбедност свима у неком делу свог посла заказале. Поновио је да међународне организације и институције морају снажније да подигну глас против оваквих инцидената у циљу њиховог сузбијања.

По питању пресуде Ивану Тодосијевићу, којом је осуђен на две године затвора, министар је током разговора са шефом Канцеларије ЕУ на Косову, нагласио да је она потпуно неправедна.

Двојица званичника су се сагласила да је ситуација на Косову, када је у питању пандемија Ковид-19 веома компликована и да треба поштовати препоруке струке.

 

 

 

 

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Петар Петковић: Фон Крамон покушала да од Срба са КиМ направи легитимне мете у које је дозвољено пуцати

Нескривена албанска лобисткиња Виола фон Крамон покушала је вечерас да од Срба са Косова и …