Главна / Вести / Косово и Метохија / Спирић: Инфрастуктурни пројекти јасан показатељ да држава Србија озбиљно рачуна на нас

Спирић: Инфрастуктурни пројекти јасан показатељ да држава Србија озбиљно рачуна на нас

Председник привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић изјавио је за ТВ Мост да су инфраструктурни пројекти у Косовској Митровици јасан показатељ “да држава Србија озбиљно рачуна на нас, али свакако и ми да својим примерима чувамо све што је наравно вредно за овај град”. Локална самоуправа уз помоћ државе Србије и Канцеларије за КиМ,  успешно завршава све започете пројекте, како би град био лепше и пријатније место са живот свих грађана.

Асфалтирање улица, секундарна водоводна мрежа, фонтана на кружном току, мост преко Ибра код Дудиног крша само су неке од инфраструктурних пројеката које општина Косовска Митровица реализује по плану.

“Започињемо још један кружни ток за сам улаз будући у град у непосредној близини аутобуске станице који увелико почиње са радом, али поред те путне инфраструктуре ту су и значајни пројекти од самог моста и приступне  саобраћајнице па све до значајних као што је Ректорат, али свакако и Мултимедијални интерактивни центар који ће свакако помоћи и окупити младе људе и приближити имајући у виду ИТ да напредује и то нас охрабрује, имаће могућности за младе људе да ту нађу и посао”, каже за ТВ Мост Александар Спирић, председник  привременог органа Општине Косовска Митровица.

Сви ови пројекти не би могли да се реализују без свесрдне подршке и помоћи државе Србије и Канцеларије за КиМ.

“Оно што можемо заједничким снагама да истакнемо да социјално угрожене породице и они који живе у лошим, нехуманим условима, за њих смо издвојили близу четири милиона динара, средства Канцеларије за КиМ за адаптацију и реконструкцију кућа како би живели као сав нормалан свет у адекватним и идеалним условима. Ту су и пројекти који ће додатно оснажити и пре свега укључити и младе људе за рад и за опстанак, а то показује свакако градња стамбених јединица где ће ускоро бити и конкурс за оне који су управо у финалној фази, а седма зграда је јасан показатељ да држава Србија озбиљно рачуна на нас, али свакако и ми да својим примерима чувамо све што је наравно вредно за овај град”, рекао је Спирић.

Локална самоуправа ће у наредном периоду учинити све како би се створили што бољи услови за живот свих грађана Косовске Митровице.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Радио Грачаница слави 22 године рада и постојања

Радио Грачаница, која данас слави 22 година рада и постојања, почела је са радом 21.10.1999. …