Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана четврта седница Скупштине општине Грачаница

Одржана четврта седница Скупштине општине Грачаница

Уз поштовање епидемиолошких мера у великој сали Дома културе у Грачаници  данас је одржана четврта ванредна седница Скупштине општине Грачаница.

Одборници Скупштине Општине Грачаница најпре су усвојили записник са треће ванредне седнице одржане дана 09.08.2021. године, а потом су разматрали захтев за трансфер средстава за капиталне пројекте који је одборницима представио Славиша Ничић, директор Одељења за буџет и финансије.

Након разматрања одборници Скупштине општине Грачаница на четвртој ванредној седници усвојили су захтев за трансфер средстава за капиталне пројекте.

Директор Одељења за буџет и финансије Славиша Ничић, рекао је да је разлог због којег се тачка трансфера средстава за капиталне

пројекте нашла на дневном реду, тај што има случајева где је пројектована вредност  капиталног пројекта била већа од уговореног, и обрнуто.

“По закону не можемо потписати уговор док се не обезбеде средства, па смо били принуђени да одрадимо трансфер, односно да из пројекта где имамо вишка средстава, односно из пројекта опремања и изградње обданишта у Грачаници, пребацимо у пројекте за реновирање медицинских објеката и набавка медицинске опреме”, рекао је Ничић за РТВ Грачаница, након одржане седнице.

На последњој седници Скупштине у овом сазиву, одборници су поново разматрали и усвајање предлога одлуке о именовању заменика председника општине из албанске заједнице, који није изгласан, јер одборници, како се на седници чуло, нису желели да у техничком мандату доносе важне обавезујуће правне одлуке, с обзиром да се за нешто више од месец дана одржавају локални избори.

 

Check Also

У Грачаници још две особе позитивне на корона вирус

Кризни штаб општине Грачаница саопштио је да је према најновијим званичним подацима на подручју општине …