Главна / Вести / Србија / Дачић са Јенчом: УН посебно важне за заштиту суверенитета Србије

Дачић са Јенчом: УН посебно важне за заштиту суверенитета Србије

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић истакао је данас у разговору са помоћником генералног секретара УН за Европу, Централну Азију и Америку Мирославом Јенчом, да Србија сматра УН најзначајнијом међународном организацијом која је од посебне важности за заштиту суверенитета и територијалног интегритета наше земље.

Такође, указао је и да је рад Канцеларије УН од изузетног значаја за Србију, будући да је она главни канал комуникације са Мисијом УН на Косову и Метохији (УНМИК).

Јенча је изразио захвалност за гостопримство и истакао да организација УН остварује одличну сарадњу са Србијом по свим питањима, саопштено је из парламента.

Посебно је нагласио да Србија и у условима пандемије изазване вирусом ковид 19 наставља да унапређује сарадњу са УН, између осталог у области мултинационалних операција, захваљујући чему доприноси одржавању међународног мира и безбедности.

На интересовање Јенча о дијалогу Београда и Приштине, Дачић је истакао да је Београд искрено посвећен проналажењу компромисног решења, а да дијалог представља једни начин да се до њега дође.

Он је поновио и да је чланство у ЕУ стратешко опредељење Србије, као и да очекује убрзање преговарачке динамике, с обзиром да наша земља спроводи важне реформе и остварује значајне резултате.

Дачић је, такође, изразио наду да процес проширења неће бити запостављен, већ паралелан процесу реформе ЕУ.

Извор: Танјуг

Check Also

Одаловић: Београд тражи масовне гробнице, Приштина не одговара на наше захтеве

Претрага терена на локалитету рудника Штаваљ у општини Сјеница, почела је пре осам дана по …