Главна / Вести / Косово и Метохија / Филиповски захвалила Грузији на подршци дијалогу Београда и Приштине

Филиповски захвалила Грузији на подршци дијалогу Београда и Приштине

Председница Посланичке групе пријатељства са Грузијом Дубравка Филиповски састала се данас у Народној скупштини са новоименованим амбасадором Грузије у Србији на нерезиденцијалној основи Давидом Дондуамом, са којим је разговарала о даљем унапређењу међупарламентарне сарадње.

Филиповски је истакла да међу народним посланицима расте интересовање за сарадњу са Грузијом, наводећи да је томе допринео споразум о сарадњи, потписан у претходном сазиву на нивоу председника два парламента.

Укидање виза за грађане Грузије отворило је могућности да се односи две државе додатно унапреде, оценила је Филиповски и захвалила амбасадору Дондуу што Грузија поштује територијални интегритет Србије.

Филиповски је захвалила и на подршци дијалогу између Срба и Албанаца на Косову и Метохији.

Амбасадор Грузије Давид Дондуа навео је да ће та земља наставити да подржава позицију и ставове Србије на међународном плану и изразио је захвалност што и Србија поштује територијални интегритет Грузије.

Дондуа је посебно истакао да су за Грузију веома значајна искуства Србије у процесу европских интеграција, наводи се у саопштењу Народне скупштине.

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …