Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовско Поморавље: Акција добровољног давања крви упркос пандемији коронавируса

Косовско Поморавље: Акција добровољног давања крви упркос пандемији коронавируса

Упркос  пандемији коронавируса, наставља се традиција добровољног давања крви  у Косовском Поморављу.

Здравствени центар Гњилане и општина К.Каменица организовали су акцију добровољног давања крви, први пут  у сарадњи са Унијом жена К.Каменице.  Акцији, која  је реализована у згради Дома културе у Ранилугу, одазвало се двадесетак грађана. Примењене су све превентивне мере заштите од ширења коронавируса.

“Ову акцију смо организовали у сарадњи са Здравственим центром Гњилане, јер сматрамо да је корисно и хумано да се помажемо. Акцији смо се одазвали зато што сматрамо да је веома значајно, у овим тешким временима, док влада корона, да спасимо нечији живот”, изјавила је за Ртв Пулс Марија Максимовић-Пауновић из Уније жена К.Каменица.

Здравственом центру Гњилане потебна је крв свих група, јер су потребе за медицинско збрињавање становништва у Косовском Поморављу ове године, због короне,  веће него иначе, каже главни техничар ове установе Сретен Трајковић и истиче да и други зантересовани грађани могу да дају крв.

Здравствени центар Гњилане пружа медицинску помоћ за више од 35 хиљада Срба који живе у Косовском Поморављу, али и за све већи број пацијената ромске и албанске националности.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Миливојевић: Косовско питање се не може решити без УН и Савета безбедности

Србија не доводи у питање ниво пријатељских односа са Русијом, као ни стратешке интересе у …