Главна / Вести / Косово и Метохија / У Бриселу продужена билатерала ЕУ са Приштином

У Бриселу продужена билатерала ЕУ са Приштином

Састанак главног преговарча Србије у дијалогу са Приштином, Петра Петковића, са специјалним представником ЕУ, Мирославом Лајчком, померен је са 14 на 16 часова, сазнаје Танјуг у Бриселу.

До померања билатералних разговора делгације Србије са ЕУ поседницима дошло је због неочекивног продужетка састанка делегације Приштине са ЕУ преговарачима.

У дипломатским изворима у Бриселу продужетак разговора са представницима Приштине виде као знак озбиљности и намере ЕУ посредника да овога пута добро припреме терен за трилатералне експертске разговоре који су заказани за сутра.

Истовремено, подсећа се да је специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лајчак, још у јулу инистирао да се не нивоу експерата конкретизују теме и евентуални напредак који би омогућио продуктиван састанак на високом политичком нивоу.

ЕУ је од претходног састанка дијаоога Беогрда и Приштине одржаног у јулу у више наврата упозорила Приштину да својим поступцима крши Бриселски споразум као у области правосуђа тако и у оквиру договора о слободи кретања односно посета званичника.

Извор: Танјуг

Check Also

Манифестација “Дани јоргована” у недељу у Брњаку

Под покровитељством Канцеларије за КиМ и Општине Зубин Поток, Дом културе Стари Колашин  организује традиционалну …