Главна / Вести / Србија / Вучић и Брату: Важно да активности Мисије ОЕБС буду планиране са надлежним државним институцијама

Вучић и Брату: Важно да активности Мисије ОЕБС буду планиране са надлежним државним институцијама

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас шефа Мисије ОЕБС амбасадора Јана Братуа, са којим је разговарао о модалитетима сарадње у процесу демократизације, као и заједничком доприносу одржању мира и стабилности у региону.

Вучић је нагласио да Република Србија цени подршку Мисије ОЕБС у свеобухватном реформском процесу, која подразумева и стручну помоћ у областима попут медијских слобода и владавине права, као и у јачању људских и мањинских права и другим активностима, саопштила је председникова Служба за сарадњу са медијима.

Председник Вучић и амбасадор Брату су се сагласили да је важно да активности Мисије ОЕБС буду планиране са надлежним државним институцијама, како би биле у складу са стварним потребама земље на њеном реформском и европском путу.

Двојица саговорника су разговарали и о регионалној ситуацији, сагласивши се да је приоритет да на Западном Балкану буду одржани мир и стабилност. С тим у вези су разговарали и о ситуацији на југу Србије, а председник Вучић је захвалио на помоћи Мисије ОЕБС у договору Министарства за образовање и Националног савета Албанаца око уџбеника на албанском језику за основне школе, наведено је у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Гашић и амбасадорка Кине о унапређењу сарадње у јавној безбедности

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо са …