Главна / Вести / Косово и Метохија / Наставља се вакцинација житеља српских средина са КиМ у Дому здравља Куршумлија

Наставља се вакцинација житеља српских средина са КиМ у Дому здравља Куршумлија

У куршумлијском Дому здравља наставља се вакцинација житеља српских средина са Косова и Метохије, а до сада је у овој установи, према речима др Ураније Петровић, директорке Дома здравља, вакцинисано близу 15.000 грађана наше јужне покрајине, преносе Новости.

“У нашу установу на вакцинацију долазе житељи централног Космета и метохијских средина. Долазе организованим превозом и у сарадњи са координаторима њихових здравствених установа, вакцинација тече по плану и одвија се без задржавања и чекања”, истиче др Петровић, напомињући да се истовремено одвија и вакцинација локалног становништва.

Иначе, због забране косовских власти да се у српским срединама на Косову и Метохији допреме вакцине, житељи српских средина са КиМ одлазе организованим превозом на вакцинацију на три пункта у цетралној Србији – у Рашки, Куршумлији и Бујановцу.

Према речима др Златана Елека, директора Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици, до сада је из српских средина на КиМ вакцинисано више од 26.000 грађана, док је последњих дана повећано интересовање за вакцинацију.

Извор: Новости

Check Also

Чадеж и Ђуровић: Сарадња добра, има простора да буде боља

Привредна сарадња Србије и Црне Горе је увек била добра, али има простора да буде …