Главна / Вести / Косово и Метохија / Кусари-Љиља: Архива ОВК у Нацрту закона о вредностима рата

Кусари-Љиља: Архива ОВК у Нацрту закона о вредностима рата

Шефица посланичке групе Самоопредељења Мимоза Кусари-Љиља изјавила је данас, поводом критика у Приштини на рачун власти након што је главни преговарач са Београдом Бесник Бисљими рекао да је договорено отварање “свих архива”, да је претходни сазив скупштине израдио нацрт закона о заштити вредности рата ОВК, у који су укључене и архиве тзв. ОВК.

“Архиве ОВК није актуелизовао Бесник Бисљими него они који су израдили Нацрт закона о заштити вредности рата ОВК. И јуче и данас могу да вичу, вређају, али пре свега, требало би да кажу на коју архиву као вредност рата су мислили када су израдили Нацрт закона”, написала је Кусари-Љиља на Фејсбуку.

Она је указала да је нацрт закона званични и јавни документ у моменту када се преда на усвајање у Скупштини.

Бивши командант тзв. ОВК Агим Чеку тврди да архиве тзв. ОВК не постоје, јер је тзв. Косово, како је рекао, увек било отворено.

Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић саопштио је након разговора у Бриселу да је приштинска страна показала апсолутну неспремност за дијалог и преговоре о кључним проблемима, али је као важно истакао то што је направљен помак када је реч о несталима и што је Приштина коначно признала постојање архива тзв. ОВК и пристала на њихово отварање.

Извор: Танјуг

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …