Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Прва фаза асфалтирања пута Тресава – Баре у општини Лепосавић коју финансира Министарство за заједнице и повратак започета је данас

Ракић: Прва фаза асфалтирања пута Тресава – Баре у општини Лепосавић коју финансира Министарство за заједнице и повратак започета је данас

Министарство за заједнице и повратак реализује пројекте предвиђене потписаним меморандумима са општинама на Северу Косова. Данас је започета прва фаза асфалтирања пута Тресава-Баре у општини Лепосавић, дужине 1000 и ширине 4 метара.

На траси овог пута налазе се засеоци Требице, Манасе, Јазовићи, Цветковићи, Риково, Матовићи, тако да ће овај пут мештанима који живе у наведеним местима умногоме олакшати живот и обављање свакодневних послова.

Министар за заједнице и повратак је по почетку асфалтирања ове деонице пута истакао, да ће Министарство за заједнице и повратак реализовати све планиране пројекте, а да је већина ових пројеката и те како важна говори и чињеница да су идејни планови за њихову реализацију започети уназад неколико година.

”Изузетно сам срећан што је данас започета прва фаза асфалтирања овог пута. С обзиром да се трудимо да људима олакшамо свакодневни живот, знам да је ово корак у том правцу. Деоница која се ради у првој фази није велика по дужини али је и те како значајна за велики број људи који живе у овом делу општине Лепосавић.”

Из Општине Лепосавић истичу, да је сваки реализован инфраструктурни пројекат у овој општини од изузетног значаја, а градоначелник Зоран Тодић је министру Ракићу захвалио на веома доброј сарадњи.

 

 

Саопштење

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …