Главна / Вести / Србија / Вучић обишао реновирани Атлетски стадион у Краљеву

Вучић обишао реновирани Атлетски стадион у Краљеву

Председник Александар Вучић започео је јутрос посету Краљеву обиласком реновираног Атлетског стадиона, изграђеног давне 1972. године, који је пре почетка реновирања 2018. био у запуштеном стању.

Република и локална самоуправа уложили су 180 милиона динара у реконструкцију и нову тартан стазу на стадиону, на којој сада могу да се одржавају међународна атлетска такмичења.

Вучића су на стадиону дочекали представници Рашког округа, Града Краљева и других локалних самоуправа овог округа, као и ветерани и активни чланови Атлетског клуба Краљево.

Такође, на стадиону су окупљени и грађани, уз заставе Србије и развијену поруку: “Краљево уз Вучића”.

У разговору са представницима Краљева и других околних градова и општина, Вучић је истакао да је аутопут који се гради од Чачка, од великог значаја за Краљево и читав регион око тог града.

На питање везано за Моравски коридор и када ће стићи до Адрана, рекао је да има још много посла.

“Људи обично виде само оно од чега имају директну неку корист. Али аутопут ће бити од великог значаја за Краљево, приближиће и Ушће, Рашку и Нови Пазар остатку Србије. Отвара Врњачку бању на сат и по од Београда, Гоч, Голију, затим Ивањицу, Сјеницу у смислу туризма и свега другог. Отвара нове потенцијале за инвестиције, али и пут ка Нишу, Бугарској, Северној Македонији, Грчкој“, објаснио је Вучић.

Када је реч о аеродрому Лађевци, рекао је да да ће добити пет или шест линија, да ће се летети до Истанбула, Солуна, Тивта и мањих аеродрома у Немачкој, што ће омогућити везу и ка Швајцарској и Аустрији.

Такође се осврнуо и на жељу Краљевчана да добију затворени базен и да је донета одлука да се уради, да ће кштати 10 милиона евра, али да мора да се види како ће се финансирати и да је то важно јер је Краљево десети град у Србији од великог стратешког значаја.

Указао је да су у Краљеву претходне власти темељно уништили све фабрике.

Са директором Канцеларије за управљање јавним улагањима Марком Благојевићем разговарао је о пројектима који се спроводе у Краљеву.

Благојевић је указао да се школа потпуно реновира, да је у плану сада и болница.

Вучић је казао да је тек јуче добио документа око болнице, и најавио да ће се дијагностички центар, у вредности од 25 милиона евра са свом опремом, урадити идуће године, а да ће потом бити спроведена друга фаза.

„Сада морамо да радимо то заједно са Новим Пазаром да не би они само размишљали о доласку у Краљеву, а да оставимо Пазар без даљег унапређења болнице, која мора да се подигне на краљевачки ниво“, поручио је он.

После обиласка стадиона, Вучић ће присуствовати отварању нове фабрике компаније Леони Србија чија изградња је почела 2018. године.

Обиласку присуствују и директор Коридора Србије Алексансдар Антић и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.

Извор: Танјуг

Check Also

Петкови: Седнице Скупштине Србије о КиМ за представнике опозиције биле су карневал неодговорности и простаклука

Члан председништва СНС Петар Петковић, саопштио је да је опозицији боље да не рекапитулира резултате …