Главна / Вести / Косово и Метохија / На локалним изборима око 90.000 бирача више него на парламентарним у фебруару

На локалним изборима око 90.000 бирача више него на парламентарним у фебруару

 

На локалним изборима на Косову заказаним за 17. октобар биће око 90.000 гласача више него на парламентраним изборима одржаним 14. фебруара 2021. године, преноси Економија онлајн.
Члан Централне изборне комисије из Демократске партије Косова Арианит Ељшани рекао је да има 24.000 нових гласача који су напунули 18 година.

ЦИК је одобрила приручник за обуку за локалне изборе 2021. године са свим препорукама и примедбама њених чланова, а извршни директор Секретаријата ЦИК -а Бурим Ахметај навео је да је почела припрема гласачких листића.

“Секретаријат је израдио гласачке листиће и финализовао све измене приручника. Осим многих задатака, Секретаријат је завршио активности у иностранству у вези са гласањем. На прагу смо почетка кампање”, рекао је Ахметај.

Навео је да се Секретаријат такође припремио за обуку о поштовању мера и да тај план укључује сваку општину. Сами Куртеши из Покрета Самоопредељење затражио је од ЦИК-а да предузме мере које посматрачи морају да поштују у вези са спречавањем ширења коронавируса.

Флориан Души из Демократског савеза Косова рекао је да су политички субјекти, без обзира на дан почетка кампање, дужни да поштују мере.

Извор: Косово онлине

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …