Главна / Вести / Србија / Вучић захвалио Меркеловој на свему што је учинила за Србију

Вучић захвалио Меркеловој на свему што је учинила за Србију

Председник Србије Александар Вучић вечерас је, у заједничком обраћању са немачком канцеларком Ангелом Меркел, још једном изразио огромну захвалност на посети Београду, што је, рекао је, велика част за нашу земљу, као и на свему што је до сада учинила за Србију и Западни Балкан.

“За разлику од многих других, код нас захвалност не траје кратко и када не буде овде као канцеларка, на исти начин ћемо говорити о томе шта је све урадила”, рекао је Вучић.

Пренео је да је са Меркеловом имао, као и увек, отворен разговор, конкретан, о најважнијим питањима за Србију и регион.

Према његовим речима, разговарали су о евроинтеграцијама Србије, и усклађености спољне политике Србије са ЕУ, која је у последња четири месеца са 46 одсто повећана на 62,5 процента.

Вучић је рекао и да је веома захвалан Меркеловој на свим конкретним резултатима у оквиру Берлинског процеса који је покренула.

Како је навео, било је речи о свим регионалним питањима, као и о односима Београда и Приштине.

“Србија је посвећена дијалогу, јер сматрамо да замрзнут конфликт није добро решење и да је потрбено да дођемо до компромисног решења. Увек ћемо бити отворени да разговарамо како да дођемо то тог решења, јер је то добро за Србе и Албанце. Ми само у миру видимо будућност”, поручио је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Петар Петковић примио у опроштајну посету амбасадора Италије у Србији Карла Ло Каша

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић примио је данас у опроштајну посету …