Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић положио камен темељац за изградњу куће породици Крстић из Горње Гуштерице

Ракић положио камен темељац за изградњу куће породици Крстић из Горње Гуштерице

Као што је и најављено, породица Крстић из Горње Гуштерице у општини Грачаница, која живи у веома тешким условима, за месец и по до два месеца моћи ће да се усели у свој нови дом. Министар за заједнице и повратак Горан Ракић је данас положио камен темељац за изградњу породичног дома Крстића, који ће бити површине 55 квадратних метара.

Након полагања камена темељца министар Ракић је истакао да на Косову мора бити све мање породица које живе у условима у којима живи породица Крстић и обећао да ће када год постоји могућност да Министарство за заједнице и повратак помогне случајеве сличне овом, та помоћ бити и реализована.

”Жао ми је што много раније нисмо могли да решимо проблем ове породице али мислим да и сада није касно. Мислим да Крстићи апсолутно заслужују нову кућу и данашње полагање камена темељца треба да значи нови почетак у њиховим животима. Знам да постоји још оваквих породица, којима је помоћ потребна и ја бих био најсрећнији када би свима њима одмах могли да решимо стамбено питање и обезбедимо боље услове за живот”, рекао је Ракић.

 

Крстићи су казали да су имали сумњу да ће икада моћи да им се оствари сан да живе у новом дому али да је данас то сасвим другачије.

”Не постоје речи захвалности које би данас изрекли. Ово за нас значи буквално све. Нови живот, боље сутра и остварење свих снова”.

Полагању камена темељца за изградњу куће Крстићима у Горњој Гуштерици, присуствовао је градоначелник Грачанице Срђан Поповић, као и посланик Српске листе у Скупштини Косова Љубинко Караџић.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

У Грачаници још две особе позитивне на корона вирус

Кризни штаб општине Грачаница саопштио је да је према најновијим званичним подацима на подручју општине …