Главна / Вести / Косово и Метохија / Коцијанчић: Потребан напредак у правосуђу

Коцијанчић: Потребан напредак у правосуђу

kocijancicПортпаролка високе предстанице Европске уније за спољну политику Кетрин ештон, Маја Коцијанчић рекла је да ће тема сутрашњег сусрета премијера Србије Ивице Дачића и косовског премијера Хашима Тачија у Брислеу бити правосуђе.  Коцијанчић напомиње да је циљ да се учини што већи напредак уочи извештаја Кетрин Ештон министарском савету ЕУ.

Биће речи о свим отвореним питањима везаним за примену Бриселског споразума, а једно од њих је правосуђе, рекла је Коцијанчић новинарима уочи сутрашње, двадесете рунде дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине у Бриселу.

Коцијанчић је подсетила да ће Ештон у понедељак укратко, а у уторак детаљније, известити министарски савет ЕУ о досадашњем напретку у нормализацији односа Београда и Приштине.

Циљ је да се сутра оствари што већи напредак, како би извештај био што позитивнији, додала је портпаролка Кетрин Ештон.

Министри ће након тога усвојити оквир за преговоре за Србијом и одредити датум прве међувладине конференције ЕУ-Србија, која по ранијој одлуци Савета треба да се одржи најкасније у јануару 2014. године.

Коцијанчић је одбила да спекулише да ли би преговори могли да почну већ у децембру, истакавши да је то ствар о којој одлучују земље чланице.

Check Also

Унмик: Ниједан члан нашег особља није позитиван на Ковид-19

Унмик је вечерас саопштио да њихов члан није био такозвани нулти пацијент заражен коронавирусом у …