Главна / Политика / Вучић са делегацијом Сената Француске

Вучић са делегацијом Сената Француске

Председник Александар Вучић примио је делегацију Сената Француске и том приликом истакао да Србија и Француска стално потврђују своје истинско и постојано пријатељство, као и опредељење да сарађују у свим областима од заједничког интереса.

С тим у вези, председник Вучић је навео примере успешне економске сарадње, какво је учешће еминентних француских компанија у управљању аеродромом и изградњи метроа у Београду, и истакао значај заједничких пројеката за економски напредак наше земље, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је изразио захвалност за подршку Француске у европским интеграцијама Србије, на коју, како је рекла председница Групе пријатељства Француска – Западни Балкан у француском Сенату Марта де Сидрак, можемо да рачунамо и у будућности.

Француска сенаторка је истакла да помно прате реформе и економски напредак у Србији, са жељом да још више компанија из Француске сагледа могућности за инвестирање, те да намеравају да у Сенату организују представљање српских економских потенцијала.

Вучић и чланови делегације француског Сената разговарали су и о другим областима сарадње.

Председник Вучић је нагласио да је за Србију, имајући у виду углед и утицај Француске, пажња, коју председник Макрон исказује према нашој земљи, од највећег значаја. Такође је изаразио наду да ће и парламентарна сарадња двеју земаља још јачати.

Извор: РТС

Check Also

Мојсиловић обишао припаднике ВС дуж административне линије са КиМ

Начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић обишао је данас припаднике Војске Србије који задатке извршавају дуж …