Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: За Београд дијалог неупитан

Петковић: За Београд дијалог неупитан

За Београд је питање учешћа у дијалогу неупитно, али је то, нажалост, упитно за приштинску страну, рекао је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и додао да ће се Београд, када год дијалог буде организован, одазвати.

Петковић је тако одговорио на питање да ли се брзо очекује наставак дијалога Београда и Приштине имајући у виду најављене посете Мирослава Лајчака.

“Ми смо спремни да разговарамо о свим питањима, поготово о оним кључним и важним питањима која оптерећују наше односе, а ми смо овог пута истакли питање да се формира ЗСО, питање правосуђа, посебно у светлу срамне пресуде Ивану Тодосијевићу, питање енергетике, слободе кретања, то су важне теме, на томе ћемо инсистриати”, рекао је

Петковић који је присуствовао састанку председника Србије Александра Вучића са представницима Српске листе.

Коментаришући изјаву Аљбина Куртија о увођењу такозваног реципроцитета према Србији, Петковић је казао да ће Србија учинити све да сачува мир.

“Вучић је заговорник политике која треба да оснажи цео простор Западног Балкана и у том смислу све поруке које су против економије, слободе кретања, које подразумевају свако кршење Бриселског споразума наравно да отежавају цео процес”, рекао је Петковић.

Извор: Танјуг

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …